Gratis levering

in Belgie & Nederland

Betaal cash

bij levering


Better Night matras Ambassador

* Verplichte velden
Slechts € 545,00 Normale prijs € 926,00
Levertijd : Op voorraad
 • Gegevens

  Dit Better Night matras Ambassador bestaat uit een kern van 9-zone pocketveren en een afdeklaag in traagschuim met gel. Dankzij deze combinatie kan u gigantisch goed slapen !  

  Een pocketvering matras is een matras gevuld met stalenveertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). De zakjes zijn gemaakt van een synthetisch non-woven materiaal en de stalen veren van staaldraad. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat ieder veertje zich, onafhankelijk kan aanpassen aan de druk die er op wordt uitgeoefend. Ook zorgt het ervoor en dat de veren niet in elkaar verstrikt raken. Om het hele ‘pakket’ met pocketveren wordt een schuimrubber omlijsting (rand) aangebracht om de pocketveren bij elkaar te houden. Pocketveren matrassen zijn over het algemeen stevige matrassen. Pocketveren matrassen zijn het meest geschikt voor zware mensen en mensen die het snel warm hebben en veel transpireren omdat de matras koel aanvoelt en goed ventileerd. De levensduur van een pocketveren matras is ca. 8 tot 15 jaar, afhankelijk van de kwaliteit.

  Het voordeel van dit 9 Zone Pocketvering matras is dat hij het gewicht uitstekend op de juiste plekken verdeelt en zorg draagt voor een zeer goede ondersteuning van het lichaam. Door de 9 verschillende comfortzones krijg je zones met stugge en minder stugge veren waardoor bijvoorbeeld de zwaardere delen zoals schouders en heupen meer inveren zodat je ruggenwervel te allen tijde recht is, zodra je ruggenwervel recht is, komen klachten aan nek, rug of schouders niet voor.

  Boven op de pocketveren komen altijd één of meerdere afdeklagen. Deze afdeklagen absorberen lichaamsvocht, bieden comfort en zorgen ook voor gewichtsverdeling. Kwaliteitsverschillen in deze afdeklagen bepalen een groot deel van het comfort en levensduur van de matras.

  Voor dit model Better Nights matras Ambassador is er gekozen voor  4 cm traagschuim. Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Het schuim bestaat uit open cellen. Traagschuim wordt zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Bij lagere temperaturen voelt het schuim harder aan en bij hogere temperaturen wordt het traagschuim elastisch en soepel.

  De effecten van het traagschuim worden nog versterkt doordat de bovenste laag van de matras uit gel bestaat. Gelschuim is, met zijn verkoelende eigenschappen, momenteel één van de betere materialen op de markt. De matras voelt fris en luchtig aan en werkt volledig druk verlagend en vorm aannemend. Het grote voordeel is zijn verkoelende eigenschappen, dit is zeker comfortabel voor mensen die het snel te warm hebben in bed. Daarnaast is het aanpassingsvermogen naar de vorm van het lichaam ook een enorme troef.

 • Kenmerken

  • Merk: Better Night - Ambassador
  • Soort matras: pocketveren 9-zone + traagschuim en viscogel
  • Hardheid/ comfort:  Medium
  • Densiteit:  50kg
  • Hoogte/dikte: 30 cm
  • Kern: pocketveren +  4cm traagschuim
  • Hoes/tijksamenstelling:  Viscogel vulling
  • Hoes/tijk doorstikking:  ja
  • Hoes/tijk afritsbaar: nee
  • Hoes wasbaar:  nee
  • Anti- allergisch:  ja
  • Ventilatie:  ja
  • Vrij van schadelijke gassen (CFK):  ja
  • Geschikt voor verstelbare bodems:  ja
  • Maximale belasting: 100  kg
  • Weerszijden beslaapbaar:  nee
  • Garantie: 5 jaar
 • Begrippenlijst

  Afdeklaag

  Dit is de laag die bovenop de kern van een matras of topper wordt geplaatst voor extra comfort en ondersteuning. Des te luxer de afdeklaag is, des te hoger de prijs van het matras. Het materiaal van de afdeklaag bestaat in het algemeen uit: Polyether, Koudschuim, Traagschuim, Latex, Talalay Latex of Paardenhaar.

  Densiteit traagschuim

  Densiteit betekent (cel)dichtheid. Bij traagschuim wordt dit uitgedrukt in kg’s per kubieke meter (m³). Densiteit vertelt ons niets over de hardheid of zachtheid van het schuim en ook nauwelijks iets over de kwaliteit in tegenstelling tot wat sommige producenten beweren. Densiteit vertelt alleen iets over het gewicht per kubieke meter en de hieruit ontstane celdichtheid. De celdichtheid is heel belangrijk in verband met het ventilerende vermogen en vochtdoorlatend vermogen. Bij een hoge densiteit neemt de celdichtheid toe; de cellen worden kleiner en het ademend vermogen neemt hierdoor af. Omdat traagschuim zich laat “leeg drukken” is er sowieso al minder ventilatie mogelijk. Medisch gekwalificeerd traagschuim heeft, zo goed als altijd, een densiteit van rond de 50 kg. 

  Visco/Traagschuim

  Visco schuim ook wel Traagschuim genoemd heeft een compactere celstructuur waardoor het product het vermogen heeft zich snel aan te passen aan het lichaam voor een goede ondersteuning. Traagschuim doet dit op basis van je lichaamstemperatuur, vorm en gewicht. Hierdoor biedt traagschuim een goede ondersteuning aan de zwaardere delen van het lichaam zoals de schouders en heupen. Tevens biedt Traagschuim een drukverlagende werking waardoor het ideaal is voor personen met spier- en/of gewrichtsklachten. Traagschuim is echter minder geschikt voor personen die snel transpireren.

  Viscogel

  Viscogel heeft een aantal voordelen tegenover andere toppers/ afdeklagen in een matras. Zo zorgt viscogel voor een goede drukverlaging en – verdeling. Dat wil zeggen dat er minder druk op de huid wordt uitgeoefend end us op de zenuwbanen wat leidt tot een betere bloedcirculatie. Het grote voordeel aan glmatrassen is dat ze verkoelend werken en dus ideaal zijn voor mensen die veel transpireren. In de zomer zijn deze matrassne ook heel aangenaam. Daarnaast geven ze een goede ondersteuning en zijn ze duurzaam. Tenslotte zijn ze vrij van giftige besstanddelen en additieven, reukloos en bovendien geschikt voor personen met een huisstofmijtallergie.

  Pocketvering

  Pocketvering kenmerkt zich door een wat steviger comfort. De opbouw van het product bestaat uit vele tonvormige veren die elk individueel in losse zakjes zijn verpakt. Hierdoor kan elke veer individueel van elkaar bewegen en zich naar je lichaam vormen. Pocketveren hebben een goede veerkracht en bieden daardoor een goede ondersteuning van het lichaam voor een stabieler ligcomfort. Pocketvering producten zijn vaak opgebouwd in comfortzones waarbij de veren verschillende hardheden hebben. Hierdoor voelt het soepeler aan bij het schoudergedeelte en steviger bij het heupgedeelte, zodat je lichaam altijd perfect ondersteund wordt.

  Zone

  In matrassen en boxsprings zitten vaak Zones ofwel Comfort-Zones. Deze zones zijn gedeeltes in het matras waarbij het materiaal bijvoorbeeld wat steviger is gemaakt bij de heupzone en wat zachter bij de schouderzone. Dit om te zorgen dat het matras overal goed kan aansluiten op uw lichaam. Gemiddeld hebben matrassen vaak 5, 7 en zelfs 9 zones (heup, lenden, schouder en 2 tot 6 tussenzones)

  Hardheid

  De hardheid van het matras. Kan zacht – medium – hard of extra hard zijn.

  Hoogte

  De hoogte van een onderdeel wordt gemeten van de onderkant tot aan de bovenkant incl hoes.

 • Reviews

 • Bestelinfo

  Bestellen

  Klik bij het artikel van uw keuze op de "Bestellen" knop. Hierna vult u uw naam en adresgegevens in en kiest u uw betaal- en leveringsvoorkeuren. Rond de bestelling af door op "bestelling afronden" te klikken. 

  Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

  Bij elk artikel in onze webshop staat een verwachte levertijd aangegeven, deze kan varieren van 1-3 dagen tot 6-8 weken, afhankelijk van het product. Uw bestelling wordt direct, nadat u deze volledig heeft afgerond, verwerkt. U ontvangt hiervan een orderbevestiging per email. Zodra uw bestelde bed, matras of complete boxspring bij ons binnen is gekomen zullen wij contact met u opnemen om een bezorgafpraak in te plannen. U kunt dan de gewenste afleverdag doorgeven (uitgezonderd aflevering op zondag en maandag). Bij kleinere bestellingen zoals bedtextiel worden de goederen met Bpost verzonden.  

  De levering gebeurt standaard op het gelijksvloers. Indien de oude matras mee moet genomen worden door ons, gelieve deze dan ook op het gelijksvloerklaar te zetten. De oude matras wordt gratis door ons meegenomen. Opgelet: de verpakking van de goederen wordt nooit meegenomen.

  De goederen kunnen ook op een hogere verdieping geleverd worden en/of geplaatst worden mits een meerprijs.

  Retourneren

  Voor het aanmelden van retouren geldt een termijn van 14 dagen. Binnen deze termijn kunt u het artikel bekijken en/of beoordelen. Indien het artikel niet naar wens is kunt u deze zonder opgave van reden terugsturen, de kosten voor het retoursturen zijn echter wel voor eigen rekening. Bij retour moeten de goederen in de originele verpakking worden teruggestuurd. Uitzonderingen hierop zijn matrassen, boxsprings, ledikanten en andere speciaal op maat geconfigureerde artikelen. Ook beslapen kussens kunnen omwille van hygienische redenen niet retour worden gestuurd.

  De matrassengigant probeert het aantal retouren zoveel mogelijk te beperken. Als u twijfelt of u het juiste product bestelt, neem dan contact op met ons via 053-41 88 33 . De adviseurs van de matrassengigant zijn graag bereid om u te adviseren en te helpen bij het samenstellen van uw order.

  Raadpleeg voor meer informatie de Algemene voorwaarden.

 • Vragen

  Heb je een vraag ? Schrijf ze hier neer