Tips voor de leukste baby slaapkamer

Babykamer inrichten
Posted in: Inrichting

Het allerbelangrijkste in de slaapkamer van uw baby? Veiligheid! Een veilig plaatsje waar uw baby zonder zorgen en in alle veiligheid z’n oogjes kan sluiten. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat! Is de veiligheid gegarandeerd? Dan kunt u starten met de inrichting. Wilt u de kamer omtoveren tot een gezellige en leuke baby slaapkamer?

Wij geven u alvast wat inspiratie!

Start met de basis

Zorg er eerst en vooral voor dat de basismeubels, zoals het wiegje, de kledingkast en de commode goed op elkaar zijn afgestemd. Doe dit bij voorkeur allemaal in dezelfde stijl en kleur.

Nadat u de meubels zorgvuldig hebt uitgekozen, denkt u na over de kleur van de slaapkamer zelf. Kiest u een gender neutrale kleur? Of gaat u toch voor die typische pastelkleuren? Werken met een bepaald thema kan ook erg leuk zijn, zoals het thema dieren bijvoorbeeld. De kleur van dit thema neemt u dan als leidraad doorheen de baby slaapkamer.

Een beetje creativiteit kan geen kwaad

Creëer in de babykamer een ‘mama hoekje’. Niet alleen uw kleine spruit spendeert veel tijd door in z’n eigen kamer maar ook de ouders. Geeft u als mama borstvoeding? Een schommelstoel of trendy fauteuil is dan zeker aan te raden. Bovendien geeft het de kamer een extra gezellige look. Met andere woorden: knus én gezellig!

De baby slaapkamer aankleden doet u met kussentjes, plaids, beddengoed en een klein nachtlampje. Koos u voor een slaapkamer met een thema? Dan kunt u hierop verder bouwen.

Vervolgens personaliseert u de kamer met wanddecoratie zoals foto’s, schilderijtjes, wandplanken of mooie quotes die u aan de muur boven het wiegje hangt. Wilt u de creatieve kant op gaan? Zelf knuffels maken is ook een leuk idee!

De allerlaatste tip? Gooi liefde in het rond als confetti! Dan ziet het helemaal goed!

Een baby slaapkamer inrichten is absoluut niet moeilijk. Eens u die innerlijke creatieveling in uzelf hebt gevonden, gaat het helemaal vanzelf! Is uw kleine spruit al wat groter? Wij schreven enkele interieurtips voor kinderkamers!
4 oktober 2021