Kinderkamer inrichten: hoe begint u eraan?

Kinderkamer inrichten: hoe begint u eraan?

Hoe richt u een kinderkamer in? Die vraag heeft u zich misschien wel al eens gesteld. Een mooie kinderkamer inrichten hoeft geen hele uitdaging te zijn. Het kan snel en met een relatief klein budget. Hoe? Lees dit artikel en tover de kinderkamer om tot een waar kinderparadijs!

De kracht van kleur

De eerste stap bij het inrichten van de kinderkamer is nadenken over welke kleur u wilt gebruiken. Gaat u voor die typische roze en blauwe kleuren? Of wat dacht u van een simpele, neutrale basiskleur? Het grote voordeel? U creëert een tijdloze kamer. Dat betekent dat u de kamer niet om de haverklap hoeft te herschilderen.

Ga voor een blikvanger

Nog een voordeel van een neutrale kleur op de muur, is dat u kunt werken met een blikvanger die de kamer meteen opfleurt zoals een accentmuur in een opvallende kleur. Is de accentmuur toe aan een nieuw kleurtje? Dan schildert u enkel die muur opnieuw. Werk gespaard dus!

Heeft u geen zin of tijd om de muren te herschilderen? Dan kunt u de accentmuur opleuken met toffe muurstickers. Het kan natuurlijk ook veel simpeler. Enkele leuke accessoires zoals een lamp, een stoeltje, een vrolijk dekbedovertrek of een gekleurd tapijt vormen ook al echte eye-catchers. Het zorgt meteen voor een leuke sfeer. Bovendien kan dit ook met een low budget!

Inrichten in verschillende zones

Een volgende optie is om de kinderkamer op te delen in verschillende zones. U maakt van de kamer een polyvalente ruimte met daarin een slaaphoekje, een speelzone en een studieruimte bijvoorbeeld. Op deze manier bewaart u makkelijker de orde.

Kinderkamer inrichten

Zeg vaarwel tegen wanorde

Voldoende opbergruimte is echt noodzakelijk in een kinderkamer. Door de kamer in te delen in verschillende ruimtes, kunt u extra plaats inwinnen indien u kiest voor maatkasten.

Ook opbergdozen mogen niet ontbreken in de kinderkamer en zelf in een nachtkastje kunt u al heel wat spulletjes kwijt. Er zijn allerlei manieren om de chaos te vermijden. Opgeruimd staat netjes!

De kinderkamer inrichten tot paradijs waar uw kind enkel van kan dromen? Pas onze tips toe en uw oogappeltje opent de deur van zijn slaapkamer vol bewondering! Is uw slaapkamer ook aan vernieuwing toe? Lees dan zeker ‘ uw slaapkamer inrichten in 3 stappen’.
Geplaatst op 25/11/2022