Lezen in bed voor een betere nachtrust? Feit of fabel?

Lezen in bed voor een betere nachtrust? Feit of fabel?

Lezen in bed voor een goede nachtrust

Sommige mensen vinden voor het slapengaan een gewoonte. Lezen voor het slapengaan is effectief goed, maar alleen als het in een boek is. En wat nu met e-readers? Uit onderzoek blijkt dat u na het lezen van een e-reader minder melatonine aanmaakt waardoor je dus minder goed en korter slaapt. Steeds meer mensen nemen hun tablet of smartphone erbij. We scrollen door onze sociale media newsfeed of lezen een paar nieuwsartikelen uit de digitale krant. En dat allemaal terwijl felle schermen een absolute no-go zijn en het lezen van een boek juist gezond blijkt te zijn.

 

Enkele voordelen van lezen voor het slapengaan

1. U valt makkelijker in slaap.

Kinderen hebben een vaste slaaproutine waarbij ze voorgelezen worden en in slaap vallen. Waarom stoppen we hiermee als we ouder zijn? De routine zorgt er juist voor dat ons brein 'het lezen van een boek' koppelt aan in slaap vallen, waardoor we sneller in dromenland geraken.

2. U slaapt dieper.

We hebben veel aan ons hoofd. De stress die we dagelijks ervaren zorgt ervoor dat we minder goed slapen. Door te lezen voor het slapengaan ontspannen we en verminderen we de stress die de dagelijkse sleur kan meebrengen. We laten onze gedachten los en dat zorgt ervoor dat we dieper en kwalitatiever kunnen slapen. 

3. U voelt u minder eenzaam.

Een groot leeg bed kan eenzaam aanvoelen. Lezen in bed kan dat gevoel verminderen. U gaat op in het verhaal en bent in een andere wereld waarin u zich kan identificeren met allerlei interessante personages. 

Lees een goed boek in een kwalitatief bed van De Matrassengigant

Lezen in bed op de meest comfortabele manier mogelijk? Bij De Matrassengigant bieden we verschillende soorten bedden, van beklede tot houten, luxueuse boxsprings en natuurlijk matrassen en toppers van allerlei materialen om de perfecte nachtrust te kunnen garanderen. Heeft u nog vragen? Bij De Matrassengigant staan we altijd voor u klaar met advies op maat! Neem gerust contact op met ons of kom eens langs in één van onze filialen. We bekijken graag met u samen welk bed het beste bij u past!
Geplaatst op 23/11/2022