Koudschuim matras

Koudschuim matrassen zijn het neusje van de zalm: veerkrachtig, comfortabel, duurzaam, uiterst ventilerend en sterk corrigerend. Een garantie op een goede nachtrust! Maar hoe kiest u de juiste matras? En waarop moet u letten? De experts van de Matrassengigant staan met raad en daad klaar en zorgen voor een goede gemoeds- én nachtrust. Met een koudschuimmatras van de Matrassengigant slaapt u dus zorgeloos op beide oren!

 

Wat is koudschuim?

Koudschuim: dat moet wel koud zijn? Klopt niet! De term komt immers van het Engelse 'Cold Cure Moulding', waarmee men aangeeft dat het schuim in koude vormmallen wordt gemaakt. De naam verwijst dus niet naar de eigenschappen van het schuim zelf (‘koud schuim’), maar wel naar de manier waarop de grondstof wordt gemaakt. Een correctere naam voor koudschuim is High Resilience (HR)-schuim of schuim met hoge veerkracht. HR-schuim heeft een vrij open celstructuur, waardoor het materiaal zeer goed ademt en vocht afvoert. Het product is uiterst veerkrachtig, zeer comfortabel en gaat lang mee.

 

Voordelen, voordelen, voordelen

Koudschuim is een geweldig product met enorm veel mogelijkheden en voordelen: veerkracht, goede ventilatie, hoog comfort en uiterst duurzaam materiaal. Goede koudschuim matrassen gaan lang mee en zijn sterk corrigerend. De matras past zich dusdanig aan de lichaamsvorm aan dat het lichaam voldoende ondersteuning krijgt. Verder biedt koudschuim een zeer goede progressieve tegendruk (hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft). Een gedegen progressieve tegendruk is essentieel voor een goede matras.

Over de nadelen kunnen we kort zijn: die zijn er quasi niet. Wel is een goede koudschuimmatras vrij dik en daardoor weegt ze ook veel. Het ventilerende vermogen van koudschuim kan er verder voor zorgen dat de matras vooral in de winter als té koud wordt ervaren.

 

 

Soorten matrassen

Globaal gezien maakt men een onderscheid tussen 6 soorten matrassen: koudschuim, traagschuim, polyether, pocketvering, bonellvering en latex. Elke soort heeft zijn eigen basiskenmerken. Kennis van deze eigenschappen is essentieel om te bepalen welke matras bij u past. Laat u niet verleiden door de look van een matras: u bedekt deze immers steeds met een laken. Kies bewust en doordacht een matras op maat en geniet van jaren slaapplezier.

 

Hoe kiest u de juiste matras?

Matrassen zijn er in alle maten, materialen, kleuren en vormen. Die overdaad aan keuzes kan ervoor zorgen dat u al snel het noorden kwijtraakt. Een verkeerde matras leidt tot lichamelijke klachten en een slechte nachtrust. Bovendien betekent dit ook een aanzienlijke investering. Denk dus goed na alvorens u beslist. Neem een onderbouwde beslissing op basis van grondig onderzoek.

Een goede matras moet comfortabel, kwalitatief hoogstaand, warmte-isolerend en vochtdoorlatend zijn. Stabiliteit, stevigheid en duurzaamheid zijn andere cruciale basiseigenschappen. De gelijkvormigheid is eveneens van groot belang: hoe past de matras zich aan de vorm van het lichaam aan? Optimale conformiteit betekent optimale ondersteuning van het lichaam.

 

Over De Matrassengigant

De Matrassengigant beschikt over een uitgebreid assortiment van op maat gemaakte matrassen. Wij garanderen hoogstaande kwaliteit en leveren gratis in België en Nederland. Dankzij 20 jaar ervaring en expertise weten we perfect wat de klant wil … en niet wil! Wij werken rechtstreeks met fabrikanten van matrassen en boxsprings en kunnen dus steeds concurrentiële prijzen aanbieden, zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten.

Onze missie? Uw slaapcomfort! Wilt u meer weten over ons aanbod of onze scherpe prijzen? Neem dan gerust contact op voor meer info of een vrijblijvende afspraak in één van onze 2 winkels in Aalst en in Tielt-Wingene. Tot binnenkort!

 

Ontvang onze nieuwsbrief