polyether matras kopen online

Polyether matrassen

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina

Tonen als

Foto-tabel

Lijst
 1. Meer info
  Exclusief online

  Better Night Poly 20 matras

  Vanaf € 129,00
  € 260,00
  Op voorraad
  Toevoegen om te vergelijken
 2. Polyether matras Hudson

  Vanaf € 208,00
  3-4 weken
  Toevoegen om te vergelijken
 3. Polyether matras Polystretch

  Vanaf € 196,00
  3-4 weken
  Toevoegen om te vergelijken
 4. Polyether kleutermatras Teddy

  Vanaf € 92,00
  3-4 weken
  Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina

Tonen als

Foto-tabel

Lijst

Polyether matras kopen? Online bij De Matrassengigant!

Van alle soorten matrasvulling is het materiaal polyether het meest betaalbare. Polyether matrassen worden ook wel eens schuimmatrassen, schuimrubber of schuimplastic genoemd. Ze werden in de jaren zestig op de markt gebracht als eerste generatie synthetische matrassen. Waarom een polyether matras kopen online? Hoe een polyetherschuim matras aanvoelt, wordt voornamelijk bepaald door twee aspecten. Enerzijds is er de densiteit van de matras, die wordt uitgedrukt in gewicht schuim per kubieke meter. Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe duurzamer het materiaal. Anderzijds kan de hardheid van zo’n matras verschillen. De twee aspecten staan los van elkaar: een schuimmatras kan een hoge densiteit hebben maar wel zacht liggen.

Polyether biedt voldoende ondersteuning en een redelijke vochtregulatie voor een comfortabele nacht. Door de gesloten celstructuur kan dit type matras evenwel het minst goed ademen. Hebt u geen hoge verwachtingen van uw matras en wilt u vooral een goedkope matras, bijvoorbeeld voor een logeerbed? Dan kunt u zeker een polyether matras kopen. Let bij de keuze van uw matras polyether zeker op het aanbevolen maximale gewicht dat de matras kan dragen.

Wat is een polyether matras ?

Een polyether matras is samengesteld uit een synthetisch schuimmateriaal, genaamd polyurethaanschuim. Dit schuim kan geproduceerd worden met verschillende hoeveelheden lucht. Hoeveel lucht er in het schuim zit, wordt uitgedrukt in soortgelijk gewicht. Polyether beschikt van nature over een gesloten celstructuur. Dit betekent dat er weinig tot geen ruimte aanwezig is tussen de cellen. U kunt het op deze manier gaan beschouwen als ‘massief’, al is het wel een erg meegaand materiaal. De gesloten celstructuur zorgt voor relatief snelle kuilvorming omdat de luchtbellen en de cellen kapot worden gedrukt op het moment dat deze herhaaldelijk belast worden. Polyether matrassen bevinden zich in het lagere prijssegment. De matrassen zijn eigenlijk vooral geschikt als logeermatras. 

Wat is de SG-waarde ?

De kwaliteit wordt bij een polyetherschuim matras aangeduid met de afkorting SG wat staat voor soortelijk gewicht. De SG-waarde wordt bij matrassen gebruikt om het aantal kilo schuim per kubieke meter aan te geven. Als er dus een lage SG-waarde wordt aangegeven bij een matras betekent dit dat er minder materiaal en meer lucht in zit. Een SG van 35 betekent dat het polyether een gewicht heeft van 35 kilo per kubieke meter. Echter zegt de SG-waarde niks over hoe hard of hoe zacht een matras is. Als een polyether matras bijvoorbeeld een lage SG-waarde heeft betekent dit dat het matras voor een groot deel alleen maar uit lucht bestaat. Dit betekent dat er heel snel kuilvorming zal ontstaan door het gebrek aan materiaal in het matras. De SG-waarde van polyether is over het algemeen al vrij laag, vandaar de goedkope prijs. De vuistregel bij een matras polyetherschuim is dat een hoge SG-waarde meestal een betere kwaliteit van het matras betekent. 

Het verschil tussen polyether en koudschuim

Koudschuim is eigenlijk de opvolger van polyether. Koudschuim heeft een meer open celstructuur waardoor het vocht veel beter afgevoerd kan worden en het materiaal minder snel warm aanvoelt. Over het algemeen is koudschuim beter dan polyether.

Koudschuim wordt ook HR schuim genoemd. HR is de afkorting voor High Resilience of hoge veerkracht. De kwaliteit bij koudschuim wordt beoordeelt aan de hand van zijn veerkracht. Als ergens de HR-waarde wordt gegeven kan u er dus eigenlijk al vanuit gaan dat het een koudschuim matras is. Ook hier geldt dat hoe hoger de waarde hoe beter de kwaliteit van het matras. Bijvoorbeeld bij een koudschuim matras spreken we over HR35. Bij een matras polyether zouden we het hebben over SG35 omdat de kwaliteit eerder wordt bepaalt door het gewicht.

Voordelen polyether matras

Polyether matrassen hebben enkele voordelen. Ten eerste zijn ze erg goedkoop. Ten tweede zijn ze relatief comfortabel, wat hen ideaal maakt als kinder- of logeeermatras. Het zijn ook ideale matrassen voor campers, caravans en boten. Polyether matrassen kunnen op maat gemaakt worden en kosten niet veel. Ten slotte zijn ze licht, wat het gemakkelijk maakt om hen om te draaien.  Dit verlengt de levensduur van de matras. 

Nadelen polyether matras

Naast voordelen hebben de polyether matrassen ook enkele nadelen. Zo hebben ze een beperkt corrigerend vermogen wat eigenlijk wilt zeggen dat ze weinig veerkracht hebben. Daarnaast hebben ze een gesloten celstructuur wat het moeilijk maakt om vocht af te voeren. Ze kunnen niet zo goed ademen waardoor ze snel warm aanvoelen. Ze hebben tenslotte een korte levensduur omdat ze snel last hebben van kuilvorming. 

Verschillende soorten matrassen, elk met hun eigen kwaliteiten

Bij De Matrassengigant kunt u uw polyether matras kopen aan de beste prijzen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor andere types matrassen. Standaard wordt er een onderscheid gemaakt tussen zes soorten matrassen. Naast polyether matrassen zijn er bijvoorbeeld ook koudschuimmatrassen. Dit type matrassen is echt het neusje van de zalm: veerkrachtig, comfortabel, duurzaam, uiterst ventilerend en sterk corrigerend. Traagschuimmatrassen zijn ook erg duurzame matrassen die de vorm van uw lichaam aannemen en op die manier de druk weghalen. Ook voor latex matrassen, pocketvering of bonnellvering kunt u steeds in onze webshop en winkels terecht.

Uw matras, die vindt u bij De Matrassengigant

Wilt u een polyether matras kopen online? De Matrassengigant biedt een mooie selectie polyether matrassen online. Uw matras polyetherschuim leveren we gratis in België en Nederland. Wij garanderen steeds hoogstaande kwaliteit, van matrassen tot boxsprings en al wat u nodig hebt om van uw slaapkamer een ruimte te maken waar u helemaal tot rust kunt komen.