Traagschuim matras

Een traagschuim matras is ideaal voor mensen met gevoelige en/of pijnlijke gewrichten en spieren. Traagschuim vormt zich volledig naar het lichaam en garandeert een groot ligcomfort. Spieren en gewrichten ondervinden minder druk en belasting tijdens het slapen. Na een verkwikkende nachtrust wordt u uitgeslapen en opgewekt wakker!

Hoe kiest u de juiste matras? Onze experts helpen u graag op weg naar ultiem slaapcomfort. Kies voor kwaliteit en comfort en ga voor een hoogwaardige traagschuim matras van de Matrassengigant.

 

De juiste matras

Een kwalitatief hoogstaande matras moet comfortabel, stabiel en duurzaam zijn. Ze moet ook in belangrijke mate warmte-isolerend en vochtdoorlatend zijn. Gelijkvormigheid is eveneens van groot belang: hoe past de matras zich aan de vorm van het lichaam aan? Matrassen met geheugenschuim bieden een optimale ondersteuning van het lichaam en hebben dus een optimale conformiteit.

Traagschuimmatrassen zijn er in alle vormen en maten. Wilt u weten welk matras het beste bij u past? Laat u dan adviseren door de experts van de Matrassengigant. Zo neemt u steeds een onderbouwde beslissing en maakt u altijd de juiste keuze.

 

 

Wat is traagschuim?

Traagschuim is een schuim dat bij verwarming zacht wordt. Kwalitatief hoogstaand traagschuim wordt zacht bij een uitwendige lichaamstemperatuur van om en bij de 29 graden. Het lichaamsgewicht en de warmte zorgen ervoor dat de matras zich naar de lichaamsvorm voegt. Net alsof u in een perfect passend coconnetje ligt!

Traagschuim werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en wordt ook wel NASA-schuim genoemd. Het reageert langzaam, vandaar de naam traagschuim. Traagschuimmatrassen zakken langzaam in als men erop gaat liggen en komen ook weer langzaam omhoog als het gewicht of de druk verdwijnt. Andere namen voor traagschuim zijn visco-elastisch schuim of geheugenschuim.

 

Luchtige laagjes

Een matras met geheugenschuim bestaat nooit volledig uit alleen maar traagschuim, maar is opgebouwd uit verschillende lagen. De bovenste laag bevat het visco-elastische schuim. Daaronder ligt dan bijvoorbeeld een laag met steviger traagschuim of koudschuim.

De cellen van het traagschuim laten lucht door. Dit noemt men het ventilerende vermogen. De matras ademt als het ware. Als het schuim niet of nauwelijks kan ventileren, is de kans groot dat u het in bed (te) warm krijgt. Tegelijkertijd kan dan ook het lichaamsvocht/zweet niet goed verdampen.

 

Voordelen, voordelen, voordelen

Traagschuim matrassen bieden enkele belangrijke voordelen. Ze zorgen voor een optimale verdeling en ondersteuning van het lichaamsgewicht en garanderen een groot ligcomfort. Er zijn ook minder drukpunten. Lichaamsdelen die bij een zijwaartse ligging wat dieper in het matras zakken (schouders, heupen), hebben daarvoor alle ruimte. Op die punten wordt traagschuim extra elastisch, onder invloed van de lichaamswarmte. Dankzij de ideale gewichtsverdeling wordt de bloedcirculatie niet verstoord en blijven de spieren soepel. U woelt minder en slaapt rustiger.

 

Over ons

De Matrassengigant beschikt over een uitgebreid assortiment van op maat gemaakte matrassen. Wij garanderen absolute topkwaliteit en leveren gratis in België en Nederland. Dankzij 20 jaar ervaring en expertise weten we perfect wat de klant wil. Wij werken rechtstreeks met fabrikanten van matrassen en boxsprings en kunnen dus steeds concurrentiële prijzen aanbieden … zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten.

Onze missie? Uw slaapcomfort! Wilt u meer weten over ons aanbod of onze scherpe prijzen? Neem dan gerust contact op voor meer info of een vrijblijvende afspraak in één van onze 2 winkels in Aalst en in Tielt-Wingene. Tot binnenkort!

 

Ontvang onze nieuwsbrief